Hubertine Heestermans

...vervolg schilderverhaal

als teener op de Middelbare School schilderde ik veel afbeeldingen voor Oud- en Nieuwjaar.
En ik weet nog dat ik ze in de postbussen stopte bij  buren en goede vrienden en kennissen..Mensen vonden de kleuren mooi en dat deed mij plezier.
Op de tekenles veranderde ik de tekeningen in mijn eigen design en op de handwerkles waren de te gebruiken kleuren niet naar mijn smaak en werden zij anders.
Ik was een Rebel en zou dat altijd min of meer blijven.
wordt vervolgd

En toen ik getrouwd was,begon het uitbeelden pas goed.
Dit kwam doordat mijn man mij zeer inspireerde en mij zelfs aanmeldde (zonder dat ik het wist ) voor een aquarelcursus in Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam.
Mij man heeft mij altijd aangespoord om verder te gaan met schilderen en ik werkte het liefste met olieverf.Ook houtskooltekeningen waren mijn Favoriete uitbeeldingen ; toendertijd, in de jaren 60,bedoel ik.
Ik toon mijn afbeeldingen niet in chronologische volgorde, dat is zo saai, maar willekeurig, dat is veel spannender, ik voorzie ze dan wel van opmerkingen, enz.
wordt vervolgd

Welkom op onze website

Mijn  maatje, mijn echtgenoot, ik maakte in die tijd een tekening in houtskool van zijn gezicht,  leefde erg met mij mee.
Hij spoorde mij aan tot tekenen, en tekeningen inkleuren, envroeg mij  een materialencrsus bij Museum Boymans te gaan  volgen : van Potlood tot Penseel,
; dit en de boeiende gesprekken aldaar leerden mij veel.
Ik mocht van huis uit niet naar de Kunstacademie,maar dacht dan :och, zoveel kunstenaars mochten dit in hun tijd niet en langzamerhand begreep ik dat KUNST MOET, op mij wel van toepassing was.
Zonder op te scheppen en reclame te maken mijnerzijds zei Ton Ravesloot op de schilder- en tekenles tegen mij : jij moet zelf gaan uitbeelden,doe maar wat je zelf mooi vind.Ik geef jou geen les meer.
Hij kwam na een tentoonstelling van onze club tot de beslissing,dat ik al een eigen inzicht had en in  niets op de "Raveslootjes"leek of van doen had,naar zeggen van de bezoekers aan de tentoonstelling.
Ach,het zou altijd een hobby van mij blijven, het schilderen, maar diep in mijn hart wist ik dat ik het MOEST, mooi of lelijk, het MOEST  gewoon.
Het hoorde bij mijn Leven.
En aldus geschiedde.En ik was mijn 1e leraar zeer dankbaar.
Wordt vervolgd

Nieuwe reacties